Mitar Mirić

INFORMACIJE

Mitar Mirić – Biografija

Mitar Mirić rođen je 16. januara 1957. godine u selu Bogutovo, u Bosni i Hercegovini. On je poznati srpski pevač narodne novokomponovane muzike.

Pevačka karijera Mitra Mirića

Godine 1975. Mitar Mirić snimio je svoju prvu ploču. Njegova popularnost počela je veoma brzo da raste, nakon što je odneo pobedu na festivalu narodne muzike “Ilidža” 1979. i 1980.  godine. Kada je pošao uzlaznom putanjom slave, Mitar Mirić izdaje albume “Dobro jutro rekoh zori”, “Živela ljubav”, “U sanuće ne idem od kuće”, “Sve su iste osim tebe”. Ovi albumi imali su milionske tiraže i pesme sa njih bile su veoma tražene i slušane. Kada je Mitar Mirić u pitanju moramo spomenuti i njegove popularne pesme kao što su “Ne može nam niko ništa”, “Živela ljubav”, “Nešto me u nemir tera”, “Doviđenja društvo staro”, “Voli me danas više nego juče”, “Ne diraj čoveka za stolom”, “Gledam Drinu”, “Ciganče”, “Dajte mi da živim”, “Ne svani zoro mlada” i druge. Njegov najnoviji album izdat je 2016. godine pod nazivom “Pametnica”.

Porodica Mitra Mirića

Mitar Mirić je jedan od retkih prevača, koji je zaista svoju porodicu uspeo da sačuva od očiju javnosti, pa se samim tim i o njegovom privatnom životu jako malo zna. Poznato je da je oženjen i da je od skoro postao i ponosni deda. Razni novinski naslovi okarakterisali su njegovu suprugu Suzanu, kao jako tolerantnu ženu s obzirom na buran život Mitra Mirića.

Click Here To Join Native Media

FOTOGRAFIJA