Mišo Kovač

INFORMACIJE

Mišo Kovač – Biografija

Mišo Kovač je zabavni pevač hrvatskog porekla. Rođen je 16. jula 1941. godine u Tribunju. Iako su za njega roditelji imali drugačiji životni plan, Mišo je duboko znao da je muzika njegova stras i životni put.

Karijera Miše Kovača

Svoju pevačku karijeru započeo je nastupom na takmičenju talenata, gde se predstavio pesmom “I cant stop loving you” i tada doživeo svoj prvi muzički uspeh. U svojoj dugogodišnjoj karijeri iamo je zaista mnogo uspeha na raznim muzičkim festivalima. Koliko je bio poznat i popularan govori i podatak da je u bivšoj Jugoslaviji imao najviše prodatih nosača zvuka zabavne muzike.

Njegovo muzičko nebo krasi preko deset objavljenih singl ploča i mnoštvo albuma. Mišo Kovač sam navodi da je njegov najbolji album bio “Budi čovjek dobre volje”, koji je objavio 1999. godine. Svakako njegovi najveći hitovi koje moramo spomenuti su “Dobra ti večer mati moja”, “ Proplakat će zora”, “Više se nećeš vratiti”, “Sačuvali smo od zaborava”, “Samo nas nebo rastaviti može” i mnoge druge numere koje i dan danas publika voli rado da sluša.

Porodica Miše Kovača

Mišo Kovač voli miran i porodičan život. Bio je oženjen lepom Anitom koja mu je podarila sina Edija i ćerku Ivanu. Pre Anite bio je u braku i sa Ljubicom samo četiri godine, sa kojom nije imao dece. Ćerka mu je oaza mira i velika podrška u radu i u životu. Nažalost sin Edi poginuo je 1992. godine tokom rata, pod još uvek nerazjašnjenim okolnostima. Nakon velike depresije i raspada braka sa Anitom, Mišo Kovač sada vodi miran život sa svojom izabranicom Lidijom Pintrarić.

Click Here To Join Native Media

FOTOGRAFIJA

TEKSTOVI