Miroslav Ilić

INFORMACIJE

Miroslav Ilić – Biografija

Poznati pevač narodne muzike Miroslav Ilić rođen je 10. decembra 1950. godine u Mrčajevcima, u Srbiji. Miroslav je jedan od najpopularnijih i najpoznatijih srpskih pevača na našim prostorima, a i šire. Posle završene gimnazije, studirao je na Elektrotehničkom fakultetu u Skoplju.

Pevačka karijera Miroslava Ilića

Svoju zaista blistavu karijeru započeo je sa singl numerom “Voleo sam devojku iz grada” 1972. godine koja je i dan danas jako slušana i tražena pesma. Svoj prvi album objavio je pod nazivom “Ovom te pesmom pozdravljam” 1973. godine. Nakon ovog albuma kreću da se nižu Miroslavovi uspesi, što dokazuju i preko dvadeset izdatih i uspešnih albuma. Gospodin Ilić može se i pohvaliti istim brojem i singl ploča.

Pesme ovog izvođača su stvarane za sva vremena i svačiju dušu. Njegovu karijeru označile su i saradnje sa Predragom Vukovićem, Draganom Aleksićem i Radmilom Todorović Babić. Isto tako bitnu ulogu u njegovom estradnom životu imao je i njegov menadžer Raka Đokić. Najveći hitovi Miroslava Ilića su “Ova noć”, “Tako mi nedostaješ”, “Jesen sedamdeset i neke”, “Polomiću čaše od kristala”, “Voleo sam devojku iz grada”, “Bili smo drugovi”, “Božanstvena ženo”, “Ako se pitate ljudi”, “Joj Rado, joj Radmila”, “Ako se rastanemo”, “Jelena”, “Pozdravi je pozdravi”, “Lažu da vreme leči sve”, “Luckasta si ti” i mnoge druge u moru pesama koje publika veoma rado sluša i danas.

Miroslav Ilić zabeležio je i brojne nastupe na raznim muzičkim festivalima u svojoj karijeri. Godine 1995. odneo je pobedu na muzičkom festivalu “Moravski biseri” sa pesmom “Probudi se srce moje”.

Porodica Miroslava Ilića

Tajna uspeha Miroslava Ilića, kako i sam navodi, leži upravo u podršci koju mu pruđa supruga Gordana, već skoro četiri decenije. Njih dvoje imaju sina Marka i ćerku Mariju, koja im je podrila dva unuka Predraga i Strahinju. Svoju oazu mira Miroslav nalazi u svojoj porodici, a najviše voli da je u društvu svojih unuka.

Click Here To Join Native Media

FOTOGRAFIJA