Merima Njegomir

INFORMACIJE

Merima Njegomir – Biografija

Merima Njegomir, poznata srpska pevačica, rođena je 09. novembra 1953. godine u Beogradu, tačnije u Zemunu. Fantastična pevačica, nenadmašnih glasovnih mogućnosti, veoma dobro vlada, pogotovu u izvedbama izvorne narodne muzike.

Pevačka karijera Merime Njegomir

Merima je srednju muzičku školu završila u Zemunu gde je i živela, a potom višu turističku školu. Merima Njegomir snimila je prve snimke izvorne narodne muzike za Radio Beograd. Svoju prvu ploču izdala je davne 1977. godine. U svojoj karijeri ova istaknuta estradna umetnica snimila je 24 albuma.

U karijeri Merime Njegomir moraju se pomenuti bojna učestvovanja u humanitarnim koncertima i festivalima. Osvajala je veliki broj nagrada od kojih su značajnije “Zlatna tamburica” Grand pri Festivala, kao i nagrada za očuvanje tradicionalne narodne muzike “Carica Teodora” i “Zlatna tamburica” za pesmu “Magle, magle”.

Porodica Merime Njegomir

Merima se udala 1979. godine kada je svoje devojačko prezimeKurtiš zamenila muževljevim Njegomir. Njeno najveće životno ostvarenje ipak su njena deca. Ponosna je majka sina Marka i ćerki Ljubice, Milice i Jelene. Takođe Merima je ponosna baka Filipu i Sonji, koje je dobila od od svoje najmlađe i najstarije ćerke.

Click Here To Join Native Media

FOTOGRAFIJA

TEKSTOVI