Meho Puzić

INFORMACIJE

Meho Puzić – Biografija

Meho Puzić bio je pevač bosanskih sevdalinki. Rođen je 24. jula 1937. godine u Odžaku, a preminuo je u istom gradu 25. juna 2007. godine. Sahrana ovog velikog pevača bila je na starom mezarju u Odžaku.

Pevačka karijera Mehe Puzića

Meho je oduvek od malena voleo muziku i pevanje. Svoj prvi album izdao je 1966. godine koji je sadržao četiri pesme. Na albumu prvencu najveći uspeh imala je numera “Mehmeda majka budila”, koja je za vrlo kratko vreme postala veliki hit.

U svojoj bogatoj karijeri Meho je objavio osam albuma i četiri kompilacija, kao i mnoge singlove koji su i dan danas popularni. Istaknuti albumi u njegovoj karijeri bili su i “Stare ljubavi”, koji je izdao 2003. godine, kao i “Zaljubljeni kralj” i “Moje pjesme, moji snovi”.

Najveći hitovi pevača predivnog glasa su “Mi Bosanci delije”, “Volim majko siroticu”, “Budila majka Mehmeda”, “Grijeh je mlado ne ljubiti”, “O majko, majko”, “Poruka šehida”, “Moj brate u tuđini”, “Hitao je sinak majci”, “Žena prijatelja mog”, “Snijeg pada na behar na voće”, “Šta ću kući tako rano”, “Čudna jada od mostara grada”, “Gledaj me draga”, “Plakala si sinoć” i mnoge druge publici drage numere.

Porodica Mehe Puzića

Meho Puzić imao je dva brata za koje je bio veoma vezan. Zvali su se Adem i Bahrija. Bahrija je imao dara kao i Meho za muziku i snimili su dve zajedničke pesme. Bio je oženjen suprugom Hankom koja je uz njega bila do poslednjeg dana.

 

Click Here To Join Native Media

FOTOGRAFIJA