Marko Kon

INFORMACIJE

Marko Kon – Biografija

Marko Kon, tekstopisac, kompozitor, producent, aranžer i izvođač, rođen je 20. aprila 1972. godine, u Beogradu. Markova majka je srpskog porekla, dok mu je otac Jevrejin.

Karijera Marka Kona

Marko Kon je sa Milanom Nikolić predstavljao našu zemlju na Evroviziji, polufinalne veceri, sa pesmom Cipela, 2009. godine. Muzikom je počeo da se bavi jako rano još sa svojih devet godina. U svojoj karijeri napisao je više od 800 pesama, a bio je prateći vokal na više od 1000 numera.

Ovaj pretalentovani kompozitor, takođe bio je jedan od autora letnjeg hita Ludi letnji ples, koji je za veoma kratko vreme postao mega hit na našim prostorima. Ta divna pesma pobedila je na Beoviziji 2006. godine u izvedbi Luisa i grupe Flamingosa. Takođe Kona pamtimo i u po pesmi Meda brundo, koju je predstavio sa Ognjenom Amidžićem i Marinkom Madžgaljem.

Porodica Marka Kona

Pored majke i oca kojima je veoma privržen, Marko Kon takođe je jako vezan za svoju sestru. U porodici su mu svi bili muzikalni, počev od bake, ali samo se on bavio profesionalno muzikom.

Marko se oženio 23. jula 2012. godine u Grejslendu, svojom dugogodišnjom ljubavlju Milicom . Tri godine kasnije postali su ponosni roditelji jedne prelepe devojčice.

Click Here To Join Native Media

FOTOGRAFIJA

TEKSTOVI