Marinko Madžgalj

INFORMACIJE

Marinko Madžgalj – Biografija

Marinko Madžgalj rođen je  21. avgusta 1978. godine u Kotoru, a preminuo je 26. marta 2016. u Beogradu. Bio je srpski glumac, voditelj i pevač, uvek nasmejan, plenio je dobrotom i pozitivnom energijom. Bio je biće koje prosto nije moglo da se ne voli i da ne probudi simpatije kod ljudi, međutim izgubio je bitku sa opakom bolešću, koja je munjevitom brzinom savladala.

Karijera Marinka Madžgalja

Marinko je bio jako talentovan za mnoge svere, oprobao se i u glumi i u muzici, a najviše su ga proslavile grupa Flamingosi, kao i uloga u seriji “Crni Gruja”. Glumu je diplomirao 2000. godine na Fakultetu dramskih umetnosti.

Pamtimo ga i po ulogama u serijama “Ranjeni orao”, “Crni Gruja”, “Drug Crni u NOB-u” kao i u seriji “Greh njene majke”. S obzirom da je bio stalni član Ateljea 212, ostaće zapamćen i po predstavama “Zbogom SFRJ”, “Georgije ubiva aždahu”, “Sedam i po”. Ostvario je značajne uloge i u Jugoslovenso dramskom pozorištu kao što su “Šine”, “Govornica” i “Hamlet”. Isto tako moramo pomenuti da smo Marinka mogli gledati i u Bitef teatru, kao i na sceni Narodnog pozorišta.

Što se muzike tiče i tu je bio neprkosoven. Sa svojim dugogodišnjim prijateljem Ognenom Amidžićem osniva grupu Flamingosi i sa njom osvajaju prvo mesto na Beoviziji 2006. godine.

Porodica Marinka Madžgalja

Marinko je bio u braku sa glumicom Dubravkom Mijatović, od koje se razvodi 2014. godine. U tom braku dobili su ćerku Saru 2009. godine. Nakon tog braka, mirnu luku našao je pokraj svoje verenice Lane Sekulić, a kojom je bio sve do svoje smrti 2016. godine.

Click Here To Join Native Media

FOTOGRAFIJA

TEKSTOVI