Marija Šerifović

INFORMACIJE

Marija Šerifović – Biografija

Marija Šerifović, poznata srpska pop pevačica rođena je 14. novembra 1984. godine. u Kragujevcu. U rodnom mestu završila je gimnaziju i nižu muzičku školu.

Pevačka karijera Marije Šerifović

Marijina majka takođe je poznata pevačica, ali Marija nikada karijeru nije gradila na majčinom imenom. Ljubav prema muzici i svoj talenat pokazivala je još do prvog razreda osnovne škole, a u četvrtom razredu čak je i nastupala sa pesmom Vitni Hjuston. Kada je završila srednjoškolsko obrazovanje, preselila se u Beograd.

Godine 2003. Marija Šerifović objavila je svoj prvi album pod nazivom “Naj, najbolje” i od tada njena karijera vinula se u nebesa. Ona važi za pevačicu izvanrednih i snažnih glasovnih mogućnosti i pleni pozitivnom energijom. Nakon ovog albuma objavila je još osam albuma, kao i singlove koji su postali veliki hitovi.

Marija je osvajala mnoge muzičke nagrade, al svakako njen najveći uspeh jeste pobeda na Evroviziji 2007. godine, kada je odnela pobedu sa pesmom Molitva. Najveći hitovi Marije Šerifović su “Bol do ludila”, “Molitva”, “Mrš”, “Nisam Anđeo”, “Za sreću malo nam treba”, “Sama i nervozna”, “Luda glava balkanska”, “More pelina”, “Jedan dobar razlog” i mnoge druge numere koje i dan danas Marijina publika voli i rado sluša.

Porodica Marije Šerifović

Marija je iz porodice razvedenih roditelja i nije udata. Majka Verica veliki joj je oslonac i podrška u životu. O njenom seksualnom opredeljenju govorilo se mnogo u medijima, ali Marija do sada u javnost nije izlazila ni sa kim. Ističe da bi volela da se ostvari kao majka, ali ne i da se venča sa nekim.

Click Here To Join Native Media

FOTOGRAFIJA