Majke

INFORMACIJE

Majke – Biografija

Grupa Majke osnovana je 1984. godine i trajala je sve do 2000. godine kada se razilaze. Međutim svoju publiku obradovali su ponovnim okupljanjem 2007. godine. Bivši članovi koji su imali veliki uticaj na grupu bili su Zoran Čalić, Marin Pokrovac, Nedeljko Ivković, Ivica Duspara i Željko Mikulić. Sadašnju postavu ove rok grupe čine Goran Bare, Davor Rodik, Kruno Domaćinović, Dan Divljak, Vanja Marin i Alen Tobijaš.

Karijera grupe Majke

Svoju prvu kasetu izdali su 1988.godine pod nazivom “Slušaj najglasnije”. U daljem nastavku svoje karijere nastavljaju da nižu svoje uspehe. Prvi album objavili su 1990. godine pod nazivom “Razum i bezumlje”, koji je imao velikog uspeha. Nakon toga pristizali su i ostali albumu, a to su “Razdor”, “Milost”, “Vrijeme je da se krene”, “Život uživo”, “Put do srca sunca”, “Unplugged”, “Teške boje” i “Majke u Tvornici”. Na svakom albumu ima pesama koje će svakako ostati najveći hitovi ove poznate vinkovačke rok grupe.

U svojoj bogatoj karijeri Grupa Majke zabeležila je i mnoge nagrade i priznanja. Oni su višestruku dobitnici nagrade “Purin”, kao i mnogih nagrada kao što su Najbolji video broj, Najbolji album alternativne rok glazbe, Hit godine, Najbolji rok album, Pjesma godine i mnoga druga priznanja koja su im zasluženo uručena.

Click Here To Join Native Media

FOTOGRAFIJA

TEKSTOVI