Ljubiša Stojanović Luis

INFORMACIJE

Ljubiša Stojanović Luis – Biografija

Ljubiša Stojanović poznatiji kao Luis bio je vrsni pevač džez i folk muzike. Rođen je u Leskovcu 25. juna 1952. godine, a preminuo 31. jula 2011. godine u Feketiću.

Pevačka karijera Ljubiše Stojanovića Luisa

Luis je bio pevač izvanrednih glasovnih mogućnosti koji je imao jedan interesantan i prepoznatljiv stil i muzike i oblačenja. Muzikom se bavio još od 1970. godine, pa sve do svoje smrti. Prvi album snimio je 1980. godine pod nazivom “Ne kuni me, ne ruži me majko” koji je bio veoma prodavan i popularan u tadašnjoj Jugoslaviji. Nakon ovog albuma krenuli su da se nižu njegovi uspesi, a tome svedoče i preko deset objavljenih albuma, koji su bili veoma uspešni.

Najveći hitovi Ljubiše Stojanovića Lusia koji su nam i danas veoma dragi su “Sve se osim tuge deli”, “Dunjo moja”, “Ciganski san”, “Opa, opa”, “Obriši suze, mala”, “Slike u oku”, “Duda” i mnoge druge numere po kojima će ovaj sjajni pevač ostati upamćen. Sa Flamingosima je pobedio na Beoviziji 2006. godine sa pesmom “Ludi letnji ples”, koja je postala veliki hit na našim prostorima i šire.

Luis je učestvovao i na mnogim muzičkim manifestacijama kao što su Zagreb 1988. godine, zattim Beovizija 2006., Grand festival 2008. godine i iste te godine nastupao je i u Vrnjačkoj banji na Festivalu na kojem je odneo pobedu sa pesmom “Srce ničije”.

Porodica Ljubiše Stojanovića Luisa

Luis je imao zaista veliku porodicu, a iza sebe ostavio je čak šestoro dece. Dva puta se ženio, a sa trećom ženom bio je u vanbračnoj zajednici. Iz prvog braka ima sina Miodraga, a iz drugog sina Marka i ćerku Maju.

Treća supruga podarila mu je troje dece, Andreja, Sergeja i Elu. Deca su za njega bila najveće bogatstvo, a nevenčana supruga Silvana Stojnić njegova najveća podrška.

Smrt Ljubiše Stojanovića Luisa

Nažalost Ljubiša Stojanović Luis poginuo je u saobraćajnoj nesreći 31. jula 2011. godine u Feketiću. Sahranjen je na groblju Zbeg u Borči 4. avgusta 2011. godine.

Click Here To Join Native Media

FOTOGRAFIJA