Lepa Brena

INFORMACIJE

Lepa Brena – Biografija

Fahreta Jahić, svima poznata kao Lepa Brena, jedna od najvećih estradnih zvezda naših prostora, rođena je 20. oktobra 1960. godine, u Tuzli. Detinjstvo je provela u Brčkom i taj period joj je ostao u lepom sećanju.

Pevačka karijera Lepe Brene

Lepa Brena od malena je pokazivala svoj talenat za muziku. Njeni počeci vezani su za grupu Yudexi sa kojima je kratko nastupala na raznim igrankama i Domovima kulture. Brena je nastupala nakon toga sa svojim bendom Lira šou, koji kasnije menja ime u Slatki greh. Veliki uspeh Lepa Brena i Slatki greh imali su sa pesmom “Čačak, Čačak”, sa kojom su se i predstavili na Hit paradi. Sa Slatkim grehom sarađivala je sve do 1991. godine kada počinje svoju solo karijeru.

U svojoj veoma bogatoj muzičkoj karijeri Brena ima devetnaest objavljenih albuma. Prvi album sa Slatkim grehom izdala je 1981. godine pod nazivom “Čačak, Čačak”, a svoj prvi solo album izdala je 1994. godine pod nazivom “Ja nemam drugi dom”. Iza sebe ostavila je zaista mnoge velike hitove koji se i dan danas rado slušaju. Svakako njeni najveći hitovi bili su “Pomračenje sunca”, “Boli me uvo za sve”, “Uđi slobodno”, “Pazi kome zavidiš”, “Hajde da se volimo”, “Luda za tobom”, “Robinja” i još mnoge druge pesme i dan danas veoma voljene od strane njene publike.

Lepa Brena oprobala se i u filovima i tu se pokazala kao jako dobra i talentovana. Pojavljuje se u sledećim filovima : “Kamiondžije opet voze, “Tesna koža”, “Hajde da se volimo 1, 2 i 3” i u filmu “Nema problema”. Zasluženo je primala i mnoge nagrade u svojoj karijeri i zabeležila veliki broj uspešnih koncerata. Na svoj rođendan 2011. godine održala je nezaboravan koncert u Beogradskoj areni, kojem je prisustvovalo dvadeset hiljada njenih obožavaoca.

Porodica Lepe Brene

Lepa Brena se krajem 1992. godine udaje za tenisera Slobodana Živojinovića, koji ima sina Filipa iz njegovog prvog braka. Lepa Brena i Slobodan imaju dva sina Stefana i Viktora. Živi i radi u Beogradi i dan danas je u skladnom braku, a pored pevanja takođe je i suvlasnik Grand produkcije.

 

Click Here To Join Native Media

FOTOGRAFIJA