Leb i sol

INFORMACIJE

Leb i sol – Biografija

Leb i sol je makedonska grupa, koja je osnovana 1. januara 1976. godine. Naziv grupe nastao je od tradicionalnog pozdrava i predstavlja hleb i so. Članovi grupe Leb i sol su Bodan Arsovski, Mičo Božikov, Kokan Dimuševski i Garabet Tavitjan. Moramo spomenuti i bivše članove koji su ovoj grupi dali svoj veliki doprinos, a to su: Dragoljub Đuričić, Vlatko Stefanovski, Dimitrie Čučurovski, Miodrag Petkovski, Dimitar Božikov, Srđan Dunkić, Kiril Džajkovski, Goce Micanov.

Karijera grupe Leb i sol

Svoj prvi album ova popularna makedonska grupa izdala je 1977. godine pod nazivom “Leb i sol”, koji su snimili u Novom Sadu. Album je ceo bio u duhu džeza i roka i veoma lepo je privaćen od strane njihove publike. Drugi album “Leb i sol 2” snimaju 1978. godine, koji je takođe bio uspešan kao i prvi. Nakon toga nižu se njihovi uspesi, a popularnost im je rasla iz dana u dan. Treći album koji je nazvan “Ručni rad”, a pred publiku izašao je 1979. godine. Njihovi veliki hitovi koje moramo spomenuti su “Kumova slama”, “Ručni rad”, “Verni ples”, “Talasna dužina”, “Marija” i mnogi drugi.

Nakon ovog uspešnog perioda objavili su još deset albuma, koji su se jako dobro kotirali na estradi. Članovi grupe Leb i sol razilaze se nakon uspešno održanog koncerta 13. decembra 1995. godine u Solunu.

U aprilu 2006. godine mimo svojih solo karijera članovi se opet kupljaju kako bi obeležili 30 godina svog postojanja na muzičkoj sceni.

 

Click Here To Join Native Media

FOTOGRAFIJA