Jonče Hristovski

INFORMACIJE

Jonče Hristovski – Biografija

Jonče Hristovski bio je makedonski kompozitor i pevač. Rođen je 1931. godine u Bitolju, a preminuo je 5. aprila 2000. godine u Skoplju. Bio je pevač izvanrednih glasovnih mogućnosti i ostavio kompozicije iza sebe koje su po mnogo čemu nezaboravne.

Karijera Jončeta Hristovskog

S obzirom da je imao reputaciju veoma dobrog čoveka i pevača, bio je obožavam među svojim kolegama. Imao je velikh uspeha i kao pevač i kao kompozitor. Poznat je po tome što je i nastupao sa ansamblom “Tanec”. Takođe imao je zvanje direktora programa Makedonske televizije. Pesma koja je obeležila njegovu karijeru, najpoznatija pesma za dušu je svakako numera “Makedonsko devojče”, koja je komponovana 1964. godine.

Najpoznatije pesme kojima je usrećio svoju publiku bile su : “ Živote moj”, “Ako umram il zaginam”, “Zapaj pesna makedonska”, “Edno ime imame”, “Aj zasvirete mi čalgii”.

Porodica Jončeta Hristovskog

Jonče je jako voleo i poštovao svoju suprugu, koju je nažalost izgubio tokom zemljotresa u Skoplju 1963. godine. Nakon njene smrti Jonče nastavlja da se brine o njihovim ćerkama Olgici i Nevenki, koje je uspeo da izvede na pravi put.

Click Here To Join Native Media

FOTOGRAFIJA

TEKSTOVI