Jala Brat

INFORMACIJE

Jasmin Fazlić Jala – Biografija

Jasmin Fazlić, poznatiji kao Jala Brat rođen je 16. oktobra 1986. godine u Sarajevu. On je bosanskohercegovački reper, a takođe je i kantautor.

Pevačka karijera Jasmina Fazlića Jale

Jala je veoma rano počeo da pokazuje interesovanje za muziku, te se u te vode upustio već sa četrnaest godina. Dok nije okupio svoju ekipu, ovaj poznati reper je snimao u kućnom studio sa jako skromnom opremom, ali nije se predao, osta je veran svojoj ljubavi, a to je rep muzika. Sa svojom ekipom BluntBylon počeo je baš ozbiljno da snima.

Sarađivao je sa Bubom Corelijem, a zajedno sa njim i sa Kontrom bio je gost na albumu jednog poznatog tuzlanskog repera. Svoj zajednički album, koji je snimio 2014. godine sa Corellijem zvao se Pakt sa đavolom. Publici se ovaj projekat jako dopao te nastavljaju u tom pravcu. Pre ovog buma snimio je Replay 2011. godine, Riječ na riječ 2012. SA Sin City sa Corellijem i Mašala 2012. godine.

Jala je predstavljao Bosnu i Hercegovinu na Eurosongu 2016. godine u društvu Dalalom Midhat-Talakić, Anom Rucner i Deenom. Predstavili su se sa pesmom Ljubav je, čiji je autor bio upravo Jala Brat. Najveći hitovi Jale su “Da mogu vratiti vreme”, “Stari radio”, “Teško je biti fin”, “Dobar umire mlad”, “Anđeo”, “Kroz noć”, “Ne odustajem” i druge numere posebno drage mlađim generacijama.

Click Here To Join Native Media

FOTOGRAFIJA

TEKSTOVI

1. Klinka
3. Skandal