Jadranka Stojaković

INFORMACIJE

Jadranka Stojaković – Biografija

Jadranka Stojaković, poznata jugoslovenska kantautorka, rođena je 24. jula 1950. godine u Sarajevu, a preminula je 3. maja 2016. godine u Banja Luci, posle borbe sa teškom bolešću.

Karijera Jadranke Stojaković

Počeci Jadrankine muzičke karijere bili su u Sarajevu, gde je i rođena. Obrađivala je pesme Desanke Maksimović i Alekse Šantića, i na taj način obeležila svoje početke 1970. – ih godina. Radila je i kao uednik muzičke produkcije Radio-televizije Republike Srpske. Zabeležila je mnoge nastupe na raznim muzičkim festivalima u Beogradu, Zagrebu, Opatiji i Sarajevu. Učestvovala je na “Jugoslovenskim izborima za Pjesmu evrope”, na “Beogradskom proleću”, “Vaš šlager sezone”, “Hit parada”, “Hit leta” i mnogim drugim muzičkim svečansotima koje je uveličala svojim učešćem.

Njeni najveći hitovi su: “Ima neka tajna veza”, “Nedovršeni valcer”, “Što te nema”, “Tijesno doba”, “Muzika je svirala2, “Sve smo mogli mi” i “Čarobnjaci”. Sve su to šansone koje putuju kroz vreme i živeće još dugi niz godina. Objavila je četiri albuma “Svitanje”, “Da odmoriš malo dušu”, “Sve te više volim” i “Vjerujem”. O njoj je snimljen i film “Jadranka”, koji je režirao Branko Lazić”.

Porodica Jadranke Stojaković

Jadranka Stojaković, vrsan muzički umetnik, bila je zaista odvažna i hrabra žena, koja je zabeležila tolike uspehe i pored jako teškog života. Sa smo pet godina odojila se od svoje majke i živela sa svojom rođenom bake, ali posle njene smrti brigu o njoj preuzeli su ujak i ujna koji su se mnogo selili iz mesta u mesto što je njoj veoma mučno kao detetu bilo. Kada je napunila 18 godina vratila se u Sarajevo, a 1984. godine seli se u Japan i tamo ostaje. Kada se vratila posle rata, izgubila je sestru u saobraćajnoj nesreći, čiji je gubitak veoma teško podnela. Na kraju ova hrabra žena i veliki čovek izgubila je bitku sa opakom bolešću 2016. godine.

Click Here To Join Native Media

FOTOGRAFIJA