Indexi

INFORMACIJE

Indexi – Biografija

Grupa Indexi prvobitno je bila rok grupa, osnovana 1962. godine u Sarajevu. Nekadašnji članovi grupe bili su: Davorin Popović, Đorđe Kisić, Fadil Redžić, Slobodan Kovačević, Neno Jurin, Šefko Akšamija, Slobodan Misaljević, Sinan Alimanović, Nedim Hadžihasanović, Đorđe Novaković, Kornelije Kovač, Vlado Pravdić, Ismet Arnautlić, Đorđe Uzelac, Denis Lazendić, Milić Vukašinović, Miroslav Šaranović, Ranko Rihtman i Miroslav Maraus.

Karijera grupe Indexi

Na početku svoje karijere grupa Indexi svirala je samo instrumentalnu muziku, a svoj prvi veliki uspeh imali su na gitarijadi  1964. godine u Beogradu, kada su osvojili drugo mesto, što im je donelo i snimanje prvog singla. Pesma ove popularne gurpe “Negdje na kraju u zatišju”, koja je snimljena 1969. godine bila je prva domaća numera koja je trajala duže od deset minuta. Snimili su tri albuma u svojoj karijeri i to su “Indeksi”, “Modra rijeka” i “Kameni cvjetovi”. Njihov rad krasi i pregršt singlova koje je publika obožavala, a neki od njih se i dan danas slušaju, a među njima su sledeći hitovi: “Bacila je niz rijeku”, “Ne želim tvoju ljubav”, “Predaj se srce”, “Jedina moja”, “Svijet u kome živim” i druge numere koje će po svemu sudeći živeti večno iz generacije u generaciju.

Kada je počeo rat grupa Indexi napravila je pauzu i vratila se na scenu 1995 godine. Indexi definitivno su se razišli posle smrti Davorina Popovića 2001. godine.

Click Here To Join Native Media

FOTOGRAFIJA