Hladno pivo

INFORMACIJE

Hladno pivo – Biografija

Hladno pivo je poznata rok grupa iz Hrvatske, tačnije iz Zagreba koja je nastala 1987. godine. Ovo je jedna od najpopularnijih grupa ovog žanra na prostorima bivše Jugoslavije. Grupu Hladno pivo sačinjavaju sledeći članovi: Zoki gitara, Šoki bas, Mile Kekin vokal, Suba bubanj, Deda klavijature, Dtipe Mađor truba.

Karijera grupe Hladno pivo

Talentovana grupa Hladno pivo prvi javni nastup imala je 1988. godine kada su i zvanično počelli svoje pojavljivanje. Objavili su osam albuma do sada, a prvi album pod nazivom “Džinovski” 1993. godine i imali veoma mnogo uspeha sa istim i od tada su krenuli da se nižu i ostali albumi “G.A.D.”, “Desetka”, “Pobjeda”, Istočno od Gajnica”, “Šamar”, “Knjiga žalbe”, “Svijet glamura”, “Dani zatvorenih vrata”.

U pauzama između albuma grupa Hladno pivo nije odmarala. Godine 2002. snimili su himnu hrvatske fudbalske reprezentacije za Svetsko prvenstvo u Japanu i Južnoj Koreji. Takođe ova grupa uradila je muziku za tv seriju humorističkog sadržaja koja se zove “Bitange i princeze”. Frontmen ove grupe se čak i pojavljuje u toj seriji u ulozi Saše Erotomana, a ostali članovi Hladnog piva bili su statisti.

Grupa Hladno pivo takođe je nagrađivana više puta za svoj rad. Nagradu “Joško Kulišić” dobili su zasluženo, jer je njihov album “Šamar” snimljen povodom kampanje protiv nasilja nad ženama i borbi za ljudska prava. Isto tako tri puta su dobijali nagradu “Porin” 1993., 2000. i 2004. godine.

Click Here To Join Native Media

FOTOGRAFIJA

TEKSTOVI