Haustor

INFORMACIJE

Haustor – Biografija

Haustor je hrvatska grupa koja je osnovana 1979. godine. Članovi koji su sačinjavali sastav ove grupe su Srđan Saher, Darko Rundek i Boris Lajner.

Muzička karijera Haustora

Na početku svoje karijere grupa Haustor svirala je samo po svirkama. Kako je publika bivala oduševljena zvukom koji su joj priuštavali. Uglavnom su radili koncrtne svirke i bivali veoma uspešni u tome. Svoj prvi singl su snimili na inicijativu Huseina Hasanefendića, glavnog člana grupe Parni valjak. Na toj ploči izdvojila se pesma Moja prva ljubav, koja se i pre toga neko vreme vrtela po radio stanicama.

Nakon ovog prvog izdanja njihova karijera krenula je uzlaznim tokom. Snimili su pet ploča, nakon čega su članovi grupe mora da odu na odsluženje vojnog roka i u tom periodu grupa je mirovala. Po povratku snimili su još pet albuma, ali grupa više nikad nije bila ista i dožovljavala je dosta potresa. Godine 1990. godine grupa Haustor prestaje sa radom.

Najveći hitovi grupe Haustor su „Crni žbir“, „Moja prva ljubav“, „Radnička klasa odlazi u raj“, „Duhovi“, „Majmuni i mjesec“, „Kapri“, „Zima“, „Podne“, „Pali i vuci“, „Treći svijet“, „Tajni grad“, „Šal od svile“ i mnoge druge numere koje su besmrtne i večno će živeti među ljubiteljima prave muzike i pravog zvuka.

Click Here To Join Native Media

FOTOGRAFIJA

TEKSTOVI