Hari Mata Hari

INFORMACIJE

Hari Mata Hari – Biografija

Hari Mata Hari je bosanskohercegovačka grupa osnovana u septembu 1986. godine. Prvu postavu grupe činili su Željko Zuber, Neno Jeleč, Adi Mulahalilović, Edo Mulahalilović, Zoran Kesić, Pjer Žalica. Nakon njih članovi grupe koji su bili deo ove sjajne grupe su Hari Varešanović, Nihad voloder, Karlo Martinović i Izo Koletić.

Karijera grupe Hari Mata Hari

Grupa Hari Mata Hari dve godine nakon osnivanja počinje da snima albume i da se probija gordo na estradno nebo. Prvi album izašao je te 1988. godine pod nazivom “Ja te volim najviše na svetu” koji je bio jedan od najprodavanijih albuma u to vreme, a numere sa njega su i dan danas jako slušane. nakon ovog albuma usledio je niz uspešnih izdanja ove poznate grupe.

Početkom rata i raspada Jugoslavije i grupa je polako prestajala sa radom. Aktivni su bili samo Hari i Izo, sve do 1997. kada je grupa opet počela sa radom. Tada su joj se priključili i ostali članovi koji danas čine ovu grupu. Povratak u estradne vode grupa je obeležila izdavanjem albuma 1998. godine pod nazivom “Ja nemam snage da te ne volim”. Nakon toga objavili su još tri studijska albuma i dva albuma uživo, kao i sedam kompilacija njihovih divnih pesama.

Najveći hitovi grupe Hari Mata Hari su “Sedamnaest ti je godina”, “Ja nemam snage da te ne volim”, “Ruzmarin”, “Kao domine”, “Prsten i zlatni lanac”, “Zjenico oka moga”, “Ja imam te, a ko da nemam te”, “Upomoć”, “Lud sam za tobom”, “Idi, idi”, “Ne lomi me”, “Ti znaš sve”, “Igrale se delije”, “Crni snijeg”, “Gdje li si sada ljubavi”, “U tvojoj kosi”, “Ne boj se prvog snijega” i još mnoštvo pesama koje su nezaboravne i živeće još dugo među publikom.

Click Here To Join Native Media

FOTOGRAFIJA

TEKSTOVI

1. Lejla