Hanka Paldum

INFORMACIJE

Hanka Paldum – Biografija

Hanka Paldum rođena je 28. aprila 1956. godine u Čajniču, u Bosni i Hercegovini. Sa svojom porodicom živela je u Sarajevu od svoje sedme godine i još u osnovnoj školi pokazivala je svoj talenat i ljubav prema muzici.

Pevačka karijera Hanke Paldum

Svoje prve snimke napravila je sa osamnaest godina na audiciji Radio Sarajeva i odnela pobedu na festivalu amatera pevača pod nazivom “ Pevajmo danu mladosti “. Njen veliki hit kojem je odnela veliku popularnost je “ Voljela sam oči nevjerne”.  Naravno pesmu “ Ja te pjesmom zovem ”, ne smemo izostaviti kada su Hankini hitovi u pitanju. Ona je ovu pesmu posvetila svojoj tadašnjoj ljubavi.

Sa suprugom Muradifom Brkićem osnovala je diskografsku kuću “ Sarajevo disk “. U nastavku njene karijere nastaju pesme “ Voljela sam, voljela “ , “ Crne kose “, koja je ujedno bila i najveći hit na albumu “Čežnja”. Nakon ovih hitova ona je snimila još dosta albuma, i zabeležila čak jedanaest nastupa na raznim festivalima.

Porodica Hanke Paldum

Pored velike popularnosti Hanki je porodica veoma veliki uspeh. Njoj su otac i majka Muja i Pembe Paldum podarili i dva brata i dve sestre, za koje je ona veoma vezana. Posle dugogodišnje ljubavi ona i njen suprug Muradif krunišu svoju ljubav rođenjem sina Mirze i ćerke Minele. Nakon trinaest godina braka oni su rešili da se raziđu i sin i ćerka ostaju sa Hankom. Njena trenutna neostvarena želja je da se ostvari i u ulozi bake.

Click Here To Join Native Media

FOTOGRAFIJA