Halid Muslimović

INFORMACIJE

Halid Muslimović – Biografija

Halid Muslimović pevač narodne muzike, rođen je 21. januara 1961. godine u Prijedoru. Halid je veoma poznat i kvalitetan pevač, a mnogi ga znaju i po nadimku Plavi čuperak.

Muzička karijera Halida Muslimovića

Na prostorima bivše Jugoslavije Halid Muslimović bio je jedan od napopularnijih pevača, jer su njegove ploče imale milionske tiraže. Svoju bogatu karijeru započeo je kada je objavio prvi album „Amela, ti i ja“ 1982. godine. Nakon svog prvog uspešnog albuma objavio je čak 24 albuma i pružio svojoj publici mnoštvo hitova koji traju decenijama.

Halid Muslimović je učestvovao na nekoliko muzičkh festivala na kojima je imao uspeha. Jedna od važnih nagrada u njegovoj karijeri svakako je Oskar popularnosti i nagrada koja mu je uručena na festivalu Estradna Jugoslavija.

Najveći hitovi Halida Muslimovića su „Još ovu noć“, „Ko li spava pokraj tebe“, „Izdala me snaga“, „Mene je učilo vrijeme“, „Hej, kafano neću više“, „Eh, kako smo se ljubili“, „Hej, ljubavi u dalekom gradu“, „Od rakije nema bolje žene“, „Oj, jarane, jarane“, „Sad mi vino dušu grije“, „Srce ludo još je voli“, „Srno malena“, „Znam za sve sam kriv“, „Želim da te zaboravim“, „Amela“, „Častio bih sve jarane“, „Bolan sam ti majko“, „Metak Ljubavi“ i mnoge druge numere koje će još dugo krasiti svadbena i druga veselja na kojima su jako tražene.

Porodica Halida Muslimovića

Halid Muslimović sa svojom suprugom Adelisom Hodžić u ljubavi je već tri decenije. Odolevaju mnogim iskušenjima svoje profesije, te je bil tu i razlaza i pomirenja, ali ipak je ljubav pobedila i sada srećno žive u Prijedoru. Imaju ćerku Lejlu i sina Enisa koji su takođe muzički nadareni.

Click Here To Join Native Media

FOTOGRAFIJA