Halid Bešlić

INFORMACIJE

Halid Bešlić – Biografija

Halid Bešlić je pop folk pevač, rođen 20. novembra 1953. godine u Vrapcima kod Knežine u Bosni i Hercegovini. Još u osnovnoj školi Halid je pokazivao sklonost i ljubav prema muzici. Nakon odsluženog vojnog roka počinje ozbiljnije da se bavi muzikom.

Pevačka karijera Halida Bešlića

Svoju prvu ploču Halid Bešlić snimio je 1979. godine, koja je imala velikog uspeha. Od tada njegova popularnost počinje da raste sve više i više. U svojoj karijeri objavio je 16 albuma, kao i dva albuma uživo, koji su imali veliki uspeh, s obzirom da se radio o čoveku izvanrednih glasovnih mogućnosti. Halid je za svoj rad dobija mnoge nagrade, a i počasni je član Udruženja muzičara BiH.

Da je Halid čovek velikog srca, govori i činjenica da je tokom rata u periodu od 1992. do 1995. godine, održao više od pet stotina humanitarnih koncerata na prostorima zapadne Evrope. Među njegovim velikim hitovima nalaze se pesme: “Robinja”, “Srce ledeno”, “Požuri”, “U meni jesen je”, “Ne bolujem”, “Daj da ljubim”, “ Crna Ruža”, “Stara kuća”, “Prvi poljubac”, “Odlazim”, “Moja jedina”, “Sunce jedino”, “Hej noći”, “Zrele kajsije”, “Svatovi”, “Grešnica”, “Sviraj nešto narodno” i mnoge druge koje su česti gosti na mnogim veseljima.

Porodica Halida Bešlića

Halid Bešlić mirnu luku pronalazi u harmoniji svoje porodice. Supruga Sejda Bešlić podarila mu je naslednika Dina, koji je oženjen svojom izabranicom Mehirom. Mehira i Dino dobili su sina, a rođenje svog unuka Halid je opisao kao najsrećniji dan u svom životu.

Click Here To Join Native Media

FOTOGRAFIJA