Generacija 5

INFORMACIJE

Generacija 5 – Biografija

Generacija 5 je rok grupa koja je osnovana 1977. godine u Beogradu. Nekadašnji članovi koji su sačinjavali ovu grupu pre razlaza su Slobodan Đorđević, Dragan Panjak, Goran Milošević, Jovan Rašić, Zoran Radovanović, Đorđe David i Dušan Petrović. Sastav koji trenutno sačinjavaju grupu Generacija 5 su Miloš Stojisavljević, Dejan Najdanović, Dragan Ilić i Dragan Jovanović.

Karijera grupe Generacija 5

Iako su osnovani 1977. godine njihov prvi, baš zapaženi nastup bio je 1979. godine na festivalu u Opatiji, gde su dobili nagradu za najbolje korišćenje folkornih motiva. Godine 1980. Generacija 5 je objavila svoju prvu ploču pod nazivom “Generacija 5”. Nakon godinu dana objavili su još jednu ploču, ali nažalost grupa je prestala sa radom 1982. godine.

Deset godina kasnije grupa opet stupa na scenu u izmenjenom sastavu i traje sve do danas. Nakon toga objavili su još dva studijska albuma, dve kompilacije i jedan koncertni album. Takođe imali su velikog uspeha i sa singlovima koje su nizali, a koje publika i dan danas rado sluša. Najveći hitovi Generacije 5 su: “Najjači ostaju”, “Ritam dodira”, “Povedi me u noć”, “Nosi je košava”, “Šta ćemo sad nas dvoje”, “Dolazim za pet minuta” i mnoge druge numere koje i danas žive među publikom.

Đorđe David je 2000. godine odlučio da napusti grupu i posveti se solo karijeri. Tada je pevač Generacije 5 postao Dragan Penjak, dok je na poslednjem albumu vokal bio bivši član grupe Smak, Dejan Najdanović.

 

Click Here To Join Native Media

FOTOGRAFIJA