Flamingosi

INFORMACIJE

Flamingosi – Biografija

Flamingosi je bila pop grupa čiji članovi su bili Ognjen Amidžić i Marinko Madžgalj, koji je nažalost prerano napustio ovaj svet nakon teške borbe sa opakom bolešću. Grupa Flamingosi osnovana je 2005. godine u Beogradu.

Muzička karijera grupe Flamingosi

Bila je to grupa veoma vesela i razigrana. Gde god bi se pojavili atmosferu bi doveli do usijanja. Tako su i 2006. godine na Beoviziji osvojili prvo mesto sa numerom “Ludi letnji ples”, koju su izveli sa Luisom. Te iste godine su u Sava centru na Evropesmi, osvojili drugo mesto. Uspesi su se nizali, a njihova popularnost bivala je veća iz dana u dan.

U svojoj karijeri objavili su četiri albuma. Prvi album nosio je naziv Razum i osećajnost, koji je izdat 2005. godine. Nakon njega usledili su gordost i predrasude, Seti se našeg zaveta A i B strana. Sa svakog albuma izdvojio se neki hit koji je ostavio dubok trag na srcima slušaoca. Nažalost frontmen grupe Marinko Madžgalj preminuo je 26. marta 2016. godine i tada je i grupa flamingosi prestala da postoji.

Najveći hitovi koje su nam ostavili i koje i danas slušamo i volimo su “Lumperaj”, “Ludi letnji ples”, “Poljupci”, “Sve nas cure čekaju”, “Zdravko Čolić”, “Eh da mi je”, “La Gitana”, “Obala”, “Sa tobom bilo gde” i mnoge druge. Iako više ne postoji ova grupa je svakako ostavila neizbrisiv trag na našim dušama i udahnula nam mnogo ljubavi i pozitivne energije koju je nemoguće zaboraviti.

 

 

Click Here To Join Native Media

FOTOGRAFIJA

TEKSTOVI

1. Obala