Enrique Iglesias

INFORMACIJE

Enrique Iglesias – Biografija

Enrique Iglesias rođen je 8. maja 1975. godine u Španiji, u Madridu. Enrike je poznati španski pevač, a trenutno radi i živi u SAD-u.

Pevačka karijera Enrike Iglesijasa

Pop pevač sjajnih glasovnih mogućnosti, u svojoj karijeri uspeo je da proda čak 50 miliona albuma, što pre njega nije uspeo ni jedan drugi pevač u Španiji. U svojoj bogatoj karijeri izdao je 14 singlova koji su zauzimali prva mesta na mnogim top listama sveta. Njegovi najpoznatiji hitovi su : “Bailamos”, “Be with you”, “Maybe”, “Hero”, “Addicted”, “Away”, “Tired of being sorry”, “El Perdedor” i mnoge druge numere koji važe za velike hitove u svetu.

Takođe njegovu vrsnu karijeru obeležile su i sledeće numere na španskom jeziku: “Por Amarte”, “Miente”, “Bailamos”, “Enamorado Por Primera Vez”, “Lioro por Ti” i druge Enrikijeve pesme koje su i dan danas rado slušane. Svoj prvi album Enrike je izdao 1995. godine pod nazivom “Enrique Iglesias, a nakon toga krenuli su da se nižu mnogi albumi, a bilo ih je trinaest do 2014. godine, kojima je obradovao svoju publiku.

Porodica Enrikea Iglesijasa

Enrike je sin takođe španskog pevača Hulija Iglesijasa i manekenke Isabel Prejslejr, koji su se razveli 1978. godine. Pored svoje familije u životu ovog poznatog pevača veoma važnu ulogu ima njegova devojka Ana Kurnjikova, sa kojom se upoznao na snimanju spota za njegovu pesmu “Escape”. Bilo je mnogih spekulacija da više nisu zajedno, ali je Enrike sve to demantovao i rekao da su još uvek skupa i da je sve u najboljem redu.

 

Click Here To Join Native Media

FOTOGRAFIJA

TEKSTOVI