Emina Jahović

INFORMACIJE

Emina Jahović – Biografija

Emina Jahović Sandal je poznata pop pevačica. Rođena je 15. januara 1982. godine u Novom Pazaru. Veoma je uspešna i popularna kako na našim prostorima, tako i šire.

Pevačka karijera Emine Jahović

Emina je polako, ali sigurno koračala ka vrhu zvezdanog neba pop pevača. Zabeležila je velike uspehe u svojoj karijeri, koja raste iz dana u dan. Godine 2002. nastupala je na Pesmi Evrovizije, predstavljajući Bosnu i Hercegovinu sa fantastičnom numerom “U, la, la”, a 2003. godine odnela je pobedu na Sunčanim skalama sa pesmom “Uzalud se budim”, koja je i danas jako slušana i tražena.

U svojoj karijeri ova perspektivna pevačica izdala je pet studijskih albuma i preko trideset singlova, koje je publika veoma dobro prihvatila. Svoj prvi album objavila je 2002. godine pod nazivom “Osmi dan” i od tada njena pevačka karijera ide samo uzlaznom putanjom. Najveći hitovi Emine Jahović su “Uzalud se budim”, “Radije ranije”, “Nije više tvoja stvar”, “La gitana”, “Med”, “Pile moje”, “Beograd priča”, “Usenkama isti”, “Opet si sa njom” i mnoge druge pesme koje žive i dan danas među publikom.

Emina Jahović učestvovala je na brojnim muzičkim manifestacijama kao što su Sunčane skale, Izbor za Eurosong i Budvanski festival, a takođe publika je pamti i kao člana žirija X-faktora, kada je bila i mentor u prvoj sezoni ovog takmičenja.

Porodica Emine Jahović

Emina se 13. januara 2008. godine udala za svog sadašnjeg supruga Mustafu Sandala. Njen suprug je poznati turski pop pevač, popularan širom Evrope. Iste godine kada se udala Emina po prvi put postaje majka i na svet donosi sina Jamana, a četiri godine kasnije Mustafa i Emina postaju roditelji po drugi put, kada im se rodio sin Javuz.

Click Here To Join Native Media

FOTOGRAFIJA