Dragana Mirković

INFORMACIJE

Dragana Mirković – Biografija

Poznata folk pevačica Dragana Mirković rođena je 18. jula 1968. godine u Požarevcu. Ona važi za jednu od najpopularnijih pevačica na prostorima bivše Jugoslavije. Detinjstvo je provela u mestu Kasidol kod Požarevca.

Pevačka karijera Dragane Mirković

Dragana je veoma rano počela da iskazuje svoju ljubav i talenat prema muzici. Njen prvi album snimila je sa grupom Južni vetar pod nazivom “Imam dečka nemirnog”. Popularnost Dragane Mirković nakon toga počinje samo da ide uzlaznom putanjom. U devedesetim godinama njen uspeh naglo je počeo  da raste, te je 1987. godine snimila album “Ruže cvetaju samo u pesmama”, koji je publika jako dobro prihvatila.

Ubrzo zatim ova poznata pevačica počinje da niže uspešne albume jedan za drugim. U svojoj karijeri nakon pomenutih uspeha objavila je još šesnaest albuma, na kojima se uvek našlo po nekoliko jitova. Svakako Draganini najveći hitovi su “Varala bih varala”, “Umirem, umirem majko”, “Dve sudbine”, “Milo moje što te nema”, “Za mene si ti”, “Dolina kestenova”, “Luče moje”, “Pečat na usnama”, “Preživeću” i mnoge druge numere u koji njena publika i dan danas rado uživa.

U svojoj bogatoj karijeri Dragana je zabeležila i mnoštvo koncerata, koji će ostati upamćeni po velikom broju posetilaca. Na stadionu u Bugarskoj održala je koncert pred 55 hiljada ljudi i to se kažu najveći koncert ikada održan tamo. Takođe nastupala je i u Podgorici, Novom Sadu, tuzli, Kragujevcu i mnogim drugim mestima u kojima je i danas uvek dobro došla ona i njene pesme.

Porodica Dragane Mirković

Dragana Mirković udata je za austrijskog poslovnog čoveka Tonija Belića, sa kojima ima sina i ćerku. Nakon njene udaje ona se na kratko povukla sa estradnog neba, ali se vraća na scenu u velikom stilu 2004. godine. Ona sa svojom porodicom trenutno živi u Beču i veoma joj je posvećena.

Click Here To Join Native Media

FOTOGRAFIJA