Dragan Jovanović

INFORMACIJE

Dragan Jovanović – Biografija

Dragan Jovanović, među prijateljima Gagi, poznati srpski glumac koji je u više navrata uverio publiku da je i veoma nadaren za muziku. Rođen je 04. oktobra 1965. godine u Beogradu, gde ja završio osnovnu i srednju školu.

Karijera Dragana Jovanovića

Dragan Jovanović igrao je u mnogim filmovima, a neki koji se moraju spomenuti su svakako: Šta radiš večeras, Početni udarac, Kaži zašto me ostavi, Lajanje na zvezde, Dva sata kvalitetnog tv programa, Stršljen, Bumerang, Profesionalac, Sveto mesto i Made in YU. U mnogim serijama takođe se ostvario sa bitnim ulogama. To su serije: Srećni ljudi, Zaboravljeni, Metla bez drške, Stižu dolari, Moj rođak sa sela, Korak do sna, Otkrivalica, Laku noć deco i Lisice.

Ovaj vrsni glumac visokih glasovnih mogućnosti ostvario se i u mnogim pozorišnim ulogama, te je i zasluženo bivao nagrađivan više puta tokom svoje bogate karijere. Dobitnik je “Zlatnog zvona”, koji je nagrada koju dodeljuju deca Novog Sada, kao i nagrade “Zlatna povelja” koju je dobio za ulogu Barnia u predstavi “Čikaške perverzije”.

Porodica Dragana Jovanovića

Supruga Dragana Jovanovića takođe je poznata glumica Branka Pujić. Njih dvoje važe za jedan od najskladnijih brakova na domaćoj javnoj sceni. Imaju ćerku Anđelu, koja je rođena 1992. godine i takođe je završila glumu kao i roditelji.

Click Here To Join Native Media

FOTOGRAFIJA

TEKSTOVI