Đorđe Balašević

INFORMACIJE

Đorđe Balašević – Biografija

Poznati pevač i kantautor Đorđe Balašević rođen je 11. maja 1953. godine. Jedinstven i nenadmašan u svom poslu, Balađević je specijalista za balade i šansone. Odrastao je u dobroj porodici, pored koje je imao lepo i zanimljivo detinjstvo.

Karijera Đorđa Balaševića

Počeci Balaševićeve karijere vezani su za grupu Žetva kojoj se pridružuje 1977. godine. Ovo je bila akustična grupa sa kojom je snimio pesmu “U razdeljak te ljubim”, ali ne zadržava se u njoj mnogo. Sa Vericom Todorović osniva grupu Rani mraz 1978. godine. Godine 1982. Đorđe počinje sam da oosvaja scenu. Te godine objavio je album “Pub”, koji je publika jako dobro prihvatila.

Nakon albuma Pub počinju da se nižu i ostala uspešna izdanja. U svojoj karijeri ovaj vrsni pevač objavio je više od trinaest albuma i više od deset singlova, koje publika i dan danas voli svim srcem. Najveći hitovi Đorđa Balaševića su “Lepa protina kći”, “Ratnik paorskog srca”, “Oprosti mi Katrin”, “Neki novi klinci”, “Svirajte mi jesen stiže dunjo moja”, “Priča o Vasi Ladačkom”, “Drago mi je zbog mog starog”, “Neko to od gore vidi sve”, “Mirka”, “Pesma o jednom pettlu”, “Bluz mutne vode”, “Boža zvani pub” i još mnoštvo pesama koje je publika prigrlila i dan danas ih rado sluša.

Porodica Đorđa Balaševića

Poznati kantautor je u srećnom braku preko tridesetpet godina. Njegova supruga Olivera ogroman mu je oslonac i najveća podrška svih ovih godina. Imaju troje dece dve ćerke Jovanu i Jelenu, a sredinom devedesetih godina dobili su i sina Aleksu. Najveću radost pričinjava im unuk Simon, sa kojim obožavaju da provode vreme.

 


FOTOGRAFIJA