Divlje jagode

INFORMACIJE

Divlje jagode – Biografija

Divlje jagode su bosansko hercegovačka rok grupa, koja je osnovana 1977. godine. Ova grupa napravila je pravi pomak na sceni i bila jedna od vodećih heavy metal grupa na tim prostorima. Sadašnji članovi grupe su Nikola Milat, Sead Lipovača, Nasko Budimlić, Andraš Ispan i Livio Berak.

Muzička karijera grupe Divlje jagode

Grupa Divlje jagode bila je svojevremeno jako popularna na prostorima bivše Jugoslavije. Dobri stari zvuk bubnjeva, gitare i basa svi i dan danas volimo i pamtimo. U svojoj bogatoj karijeri objavili dvanaest studijskih albuma i nekoliko singlova. Prvi studijski album objavili su 1978. godine pod nazivom Divlje jagode. Na listi karijere ovog pretalentovanog benda nalaze se i osam kompilacija sa njihovim nezaboravnim pesmama.

Divlje jagode je grupa koja budi naka lepa sećanja koje su detinjstvo proveli uz njihove zvukove. Najveći hitovi ovog benda su “Ti si moj san”, “Sto vjekova”, “Sarajevo, ti i ja”, “Samo da znaš”, “Motori”, “Lejla”, “Krivo je more”,, “Jedina moja”, “Kako si topla i mila”, “Divlje jagode”, “Čarobnjaci”, “Autostop”, “Da li si ikad mene voljela”, “Dodirni me”, “Kada te netko spomene”, “Labude kad rata ne bude”, “Meni je lijepo, ja volim slijepo” i mnoge drruge i dan danas slušane i voljene pesme.

Click Here To Join Native Media

FOTOGRAFIJA