Darko Radovanović

INFORMACIJE

Darko Radovanović – Biografija

Darko Radovanović bio je poznati srpski folk pevač velikih glasovnih mogućnosti. Rođen je 21. septembra 1975. godine u Novom Sadu, a tragično je nastradao 11. juna 2011. godine. Preminuo je u svojoj tridesetpetoj godini života kada je poginuo u saobraćajnoj nesreći na obilaznici oko Beograda.

Karijera Darka Radovanovića

Darko je još u svojoj mladosti pokazivao svoj pevački talenat i želju da se bavi ovim poslom. Još u osnovnoj školi, u osmom razredu nastupio je kao solista pred pet hiljada ljudi. Kao srednjoškolac oprobao se u rok grupi Nebeski jahači i nastupao po kafićima i klubovima.

Darko Radovanović bio je izvrstan pevač, koji je važio za talentovanog i skromnog pevača. Pravio je neverovatno dobre atmosfere gde god je nastupao i pre dnjim je bila zaista blistava karijera. Svoj prvi album objavio je 2005. godine pod nazivom Darko Radovanović. Njegova karijera nakon toga kreće uzlaznom putanjom, te posle ovog prvenca objavljuje i 2007. godine album Dosije, a 2010. godine izdat je njegov album Dukat koji je takođe bio veoma supešan.

Najveći hitovi Darka Radovanovića su “Da mi je al nije”, “Dukat”, “E moja ti”, “Hladna je noć”, “Loša procena”, “Pobedila si ti”, “Prijatelji moji brinu”, “Zar si morala da znaš”, “Spava mala u dve postelje”, “Samo tako” i druge publici i dan danas drage numere ovog pevača koji će zauvek živeti kroz svoje pesme.

Porodica Darka Radovanovića

Darko Radovanović bio je oženjen svojoj dugogodišnjom devojkom Majom, a kojoj je dobio i naslednivu Laru. Oaza mira bila mu je upravo njegova porodica, koju je nažalost prerano napustio.

 

Click Here To Join Native Media

FOTOGRAFIJA

TEKSTOVI