Crvena jabuka

INFORMACIJE

Crvena jabuka – Biografija

Crvena jabuka je muzička grupa osnovana 1985. godine u Sarajevu. Svojevremeno ov je bila jedna od najpopularnijih i najslušanijih grupa bivše Jugoslavije. Članovi grupe prve postave bili su : Dražen Ričl Zijo, Zlatko Arslanagić, Aljoša Buha, Dražen Žerić Žera i Darko Jeličić Cunja. Kasnije im se pridružuju i Krešimir kaštalan Krešo, kao i Damir gonz.

Karijera grupe Crvena jabuka

Veoma slušana i popularna grupa u svoje vreme, 1986. godine objavila je svoj prvi album pod nazivom “Crvena Jabuka”. Album je odlično prihvaćen od strane publike, međutim grupa rpavi pauzu od godinu dana, jer se dogodila saobraćajna nesreća kada su nažalost poginuli Dražen Ričl i Aljoša Buha. Drugi album “Za sve ove godine”, takođe je bio veoma uspešan, kao i svaki sledeći. Drugi album Crvene jabuke je poseban jer je bio posvećen njihovim tragično nastradalim prijateljima iz grupe. Nakon ova dva albuma grupa je objavila još dvanaest albuma, četiri uživo snimljena albuma i šest kompilacija.

S početkom rata Crvena jabuka pravi pauzu do kraja tj. do 1995. godine kada je Dražen Žerić ponovo okupio grupu. Dvadeset godina od svog prvog albuma grupa je obeležila albumom “Oprosti što je ljubavna”, koji je takođe imao velikog uspeha. Hitovi ove grupe koji su melem za dušu za sva vremena su “Tugo nesrećo”, “Esma”, “Često pitam za tebe”, “”Rođendan”, “Da nije ljubavi”, “Dirlija”, “Nekako s proleća”, “Imam neke fore”, “Bježi kišo s prozora”, “Volio bi da si tu” i mnoge druge koje će nesumljivo živeti među nama decenijama još.

Click Here To Join Native Media

FOTOGRAFIJA