Beki Bekić

INFORMACIJE

Beki Bekić – Biografija

Poznati pevač Beki Bekić rođen je 29. novembra 1961. godine u Gusinju. Njegovo pravo ime je Behljuj Behljuji, ali svi ga znaju po umetničkom imenu.

Pevačka karijera Beki Bekića

Beki Bekić je svojevremeno bio veoma popularan turbo folk pevač. Prvu sing ploču ovaj harizmatični pevač objavio je 1981. godine, ali sa njome nije postigao preveliki uspeh. Međutim 1986. godine objavljuje svoj prvi album pod nazivom Ne zaboravi me, koji je publika sa oduševljenjem prihvatila.

Posle prvog uspešnog albuma objavio je još 9 studijskih albuma sa  kojih se uvek izdavao po neki hit. Njegova popularnost je rasla, a to dakazuje i činjenica da se neke numere i dan danas rado slušaju. Najveći hitovi Beki Bekića su “Marama šarena”, “Šećeru moj”, “Moja draga”, “Ti ne traži sreću u meni”, “Lepa kosovka”, “Kralj nad kraljevima”, “Dunja sa ormana”, “Konja vrana i sat zlatni”, “Nema više srećnih snova”, “Imam kćeri dve” i mnoge druge pesme koje će još dugo putovati kroz vreme.

Pored pevanja Beki Bekić se u svojoj karijeri oprobao i kao kompozitor. Na tom polju sarađivao je sa Zlatom Petrović, Šabanom Šaulićem, Draganom Mirković, Šekijem Turkovićem i mnogim drugim velikim pevačima.

Porodica Beki Bekića

Poznati pevač Beki Bekić u srećnom je braku dugi niz godina sa svojom suprugom Nadom. Supruga mu je rodia dve ćerke Emiliju i Saru. Beki je porodičan čovek kome je porodica najveća podrška u životu.

 

Click Here To Join Native Media

FOTOGRAFIJA

TEKSTOVI

1. Otac