Bajaga i Instruktori

INFORMACIJE

Bajaga i Instruktori – Biografija

Grupa Bajaga i Instruktori osnovana je 1984. godine u Beogradu. Osnivač bio je naš proslavljeni gitarista, tekstopisac i kompozitor Momčilo Bajagić Bajaga. Momčilo je pre osnivanja grupe bio član grupe Riblja Čorba od 1978. do 1984. godine.

Članovi grupe Bajaga i Instruktori su nenadmašivi: Momčilo Bajagić Bajaga, Saša Lokner, Čeda Macura, Žika Milenković, Miroslav Cvetković i Marko Nježić.

Možemo spomenuti i članove koji su napustili grupu, a opet osttavili veliki trag u njoj, a to su: Nenad Stamatović, djan Cukić, Ljubiša Opačić, Vlada Negovanović i Vlajko Golubović.

Karijera grupe Bajaga i Instruktori

Prvi album ove izvanredne rok grupe bio je „Pozitivna geografija“, na kojem su se našle i fantastične pesme kao što su „Papaline“ i „Limene trube“. Na njihovom drugom albumu koji nosi naziv „Sa druge strane jastuka“ leže mnogobrojni hitovi od kojih moramo pomenuti „ Dvadeseti vek“, „ 220 u voltima“, „ Dobro jutro džezeri“, „ Sa druge strane jastuka“ i još mnoge nezaboravne pesme koje su obeležile jedno razdoblje njihove karijere, a i dan danas su rado slušane.

Čak četiri albuma grupe Bajaga i Instruktori imali su svoje mesto u knjizi „YU 100: najbolji albumi jugoslovenske pop i rok muzike“.

Grupa traje i aktivna je i danas a do sad su izdali devet albuma i tri kompilacije. Takođe radili su i numere za film „Ni na nebu ni na zemlji“ i za film „Profesionalac“.

Click Here To Join Native Media

FOTOGRAFIJA