Al Dino

INFORMACIJE

Al Dino – Biografija

Aldin Kurić, poznatiji kao Al dino rođen je 21. jula 1970. godine u Jajcu, u Bosni i Hercegovini.  Pevač pop muzike, vrhunskih glasovnih mogućnosti, poznati je kantautor na našim prostorima i šire.

Muzička karijera Al Dina

Ovaj talentovni pevač još od malena pokazivao je sklonosti ka muzici. Najpre je počeo svirati gitaru i klavir, a pevanjem se okrenuo kada je postao srednjoškolac. Svoj prvi album snimio je u Bosni 1998. godine pod nazivom “Odlaziš”. Istoimena pesma munjevitom brzinom odjeknula je Bosnom, a i šire i postala veliki hit.

Nakon prvog albuma Al Dino kreće da niže uspehe na muzičkim poljim i objavljuje svoj drugi i treći album. Drugi album nosi naziv “Na drugoj adresi”, a treći se zove “Kopriva”. Nakon “Koprive”, albuma koji je nadmašio sva očekivanja po popularnosti i prihvaćenosti ovaj fantastični pevač objavio je još dva albuma.

Najveći hitovi Al dina su “Kopriva”, “Čaršija” i “ Ko ljudi”. Pesmu “Čaršija” posebno vole svi iseljenici, ljudi koji su daleko u tuđini i jedna čekaju povratak u svoj rodni kraj. Al Dino inače ima posebnu emociju u glasu i veliku moć da slušaoca dirne pravo u srce.  Nekoliko puta u svojoj karijeri nastupao je na raznim muzičkim festivalima, a par puta zabeležio je i učešća na nacionalnom izboru za Pesmu Evrovizije u Sarajevu.

Porodica Al Dina

Pevač Al Dino bio je oženjen Arduanom Pribinjom, od koje se razveo pre nekoliko godina. Veoma buran i traumatičan razvod ostavio je na njega veliki utisak. Imaju dva sina Haruna i Ishaka sa kojima danas živi u Sarajevu.

Click Here To Join Native Media

FOTOGRAFIJA